Μια εύκολη σαλάτα με σπανάκι και ρόδι που πηγαίνει ταμάμ από το γιορτινό τραπέζι μέχρι ένα γρήγορο μεσημεριανό. Και το μάραθο προσθέτει άλλη νοστιμιά.
Υλικά
- 2 κιλά σπανάκι
- 2 ρόδια καθαρισμένα
- 250γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα, καβουρδισμένα
- 2 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά το σπανάκι. Το κόβετε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και το μοιράζετε σε δύο σαλατιέρες. Πασπαλίζετε από πάνω με το μάραθο, τους σπόρους ροδιού, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi ή το μπλέντερ εκτός από το ροζ πιπέρι. Περιχύνετε τις σαλάτες με το dressing και τελευταία στιγμή πασπαλίζετε με τους κόκκους του ροζ πιπεριού.
Βήμα 3
Φωτογραφίες-Food styling: Αντωνία Κατή