SALATA ME RODIA PLIGOYRI REBYTHIA
clock icon
20'

Σαλάτα με πλιγούρι, σέλερι, ρεβίθια, καρύδια και ρόδια

Υλικά

  • 150γρ. πλιγούρι
  • 600γρ. σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 150γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  • σποράκια από 1 ρόδι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από 1 ρόδι
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Μία πολύ γευστική σαλάτα με πλιγούρι, που ταιριάζει πολύ στα χειμωνιάτικα γιορτινά τραπέζια σας.

Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.

Καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια ή τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.

Βήμα 2

Καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια ή τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Βήμα 4

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.