Μία πολύ γευστική σαλάτα με πλιγούρι, που ταιριάζει πολύ στα χειμωνιάτικα γιορτινά τραπέζια σας.
Υλικά
- 150γρ. πλιγούρι
- 600γρ. σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 150γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
- σποράκια από 1 ρόδι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- χυμό από 1 ρόδι
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
Βήμα 2
Καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια ή τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Βήμα 4
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.