Μια γρήγορη, εύκολη, αρωματική σαλάτα με αγκιναράκια και αντζούγιες. Είναι τόσο δροσερή και νόστιμη που θα αναρωτιέστε γιατί δεν την είχατε “ανακαλύψει” μέχρι σήμερα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τον δυόσμο. Καθαρίζουμε τα αγκιναράκια αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την κορυφή των φύλλων και κόβουμε τα αγκιναράκια στη μέση. Αφαιρούμε το χνούδι στο κέντρο.
Κόβουμε τα αγκιναράκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε το σέλερι, τις
αντζούγιες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το αρωματισμένο λαδολέμονο. Σερβίρουμε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τον δυόσμο. Καθαρίζουμε τα αγκιναράκια αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την κορυφή των φύλλων και κόβουμε τα αγκιναράκια στη μέση. Αφαιρούμε το χνούδι στο κέντρο.
Βήμα 2
Κόβουμε τα αγκιναράκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε το σέλερι, τις
αντζούγιες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το αρωματισμένο λαδολέμονο. Σερβίρουμε αμέσως.