Κι όμως μια σαλάτα με νηστίσιμα, πρωτότυπα υλικά, όπως το κουνουπίδι, μπορεί να γίνει ένα χορταστικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του γεύμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 12 baby πατάτες
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
- μισό κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 16 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
- ανθό αλατιού
- 2 σακουλάκια έτοιμη σαλάτα mix (λόλα πράσινη και κόκκινη, ρόκα κ.λπ.)
- 2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές φέτες
- 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι και πιπέρι
Για τα ντοματίνια
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη σαλάτα λίγο φρέσκο άνηθο και δυόσμο για δροσιά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 10΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80°C.
Βήμα 2
Ντοματίνια: Σε ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 80°C για 1 ώρα.
Βήμα 3
Σε άλλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κουνουπίδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 200°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε για να κρυώσουν.
Βήμα 4
Σαλάτα και σάλτσα: Συναρμολογούμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε αναμείξει όλα τα υλικά μαζί, καλά.
Styling: Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M