Το κοτόπουλο, με τις φαρφάλες και το κάρυ είναι τόσο επιτυχημένος συνδυασμός που τρώγονται ακόμη και κρύα, σαν μια ξεχωριστή σαλάτα με ethnic νότες.
Μπλανσάρετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό που βράζει: Ρίχνετε τα καρότα, μετά τα φασόλια και μετά από ένα λεπτό τα κολοκύθια. Ένα λεπτό αργότερα βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε νερό με πάγο.
Στο ίδιο νερό των λαχανικών βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Κόβετε τα φασολάκια σε κομματάκια, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα ντοματίνια στη μέση ή τα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
Μόλις οι φαρφάλες βράσουν αλ ντέντε τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το κάρυ. Προσθέτετε το μίγμα με τα λαχανικά και ανακατεύετε.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά και τις φαρφάλες,
αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπλανσάρετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό που βράζει: Ρίχνετε τα καρότα, μετά τα φασόλια και μετά από ένα λεπτό τα κολοκύθια. Ένα λεπτό αργότερα βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε νερό με πάγο.
Βήμα 2
Στο ίδιο νερό των λαχανικών βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βήμα 3
Κόβετε τα φασολάκια σε κομματάκια, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα ντοματίνια στη μέση ή τα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
Βήμα 4
Μόλις οι φαρφάλες βράσουν αλ ντέντε τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το κάρυ. Προσθέτετε το μίγμα με τα λαχανικά και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά και τις φαρφάλες,
αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα.