Nitsiakos_salata kotopoulo agginares mikri
clock icon
40'

Σαλάτα με αγκινάρες και κοτόπουλο

Υλικά

  • 6 αγκινάρες κομμένες στα 4
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι, κομμένο σε φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε μικρά κομμάτια
  • 2 φινόκιο, κομμένα σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 150 γρ. αρσενικό Νάξου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρυφερές ανοιξιάτικες αγκινάρες και κοτόπουλο για μια αρωματική σαλάτα μεγαλείο. Τόσο χορταστική που τρώγεται και μόνη της.

Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις αγκινάρες. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί εκτός από το τυρί και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε ξανά προσεκτικά. Από πάνω τοποθετείτε τις φετούλες του αρσενικού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις αγκινάρες. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί εκτός από το τυρί και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε ξανά προσεκτικά. Από πάνω τοποθετείτε τις φετούλες του αρσενικού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb