saganaki
clock icon
10'

Σαγανάκι με παστουρμά και αβγά

Υλικά

  • 4 φέτες παστουρμά καθαρισμένο, κομμένο σε καρεδάκια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή τύπου Κερκύρας
  • 2 αβγά
  • πάπρικα
  • αλάτι

Ένα απίστευτα απλό μεζεδάκι με αβγό και παστουρμά, που όμως συγκλονίζει με την υπέροχη γεύση του.

Λιώνετε το βούτυρο στο σαγανάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε τον παστουρμά, φέρνοντας μια δυο βόλτες.
Σπάτε προσεκτικά τα αβγά, αλατίζετε, τα περιχύνετε με το βούτυρο προσεχτικά με ένα κουτάλι και σκεπάζετε το σαγανάκι μέχρι να ψηθούν τα αβγά μελάτα. Τα αλατίζετε, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε το βούτυρο στο σαγανάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε τον παστουρμά, φέρνοντας μια δυο βόλτες.

Βήμα 2

Σπάτε προσεκτικά τα αβγά, αλατίζετε, τα περιχύνετε με το βούτυρο προσεχτικά με ένα κουτάλι και σκεπάζετε το σαγανάκι μέχρι να ψηθούν τα αβγά μελάτα. Τα αλατίζετε, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κάτη