Αυτή η σούπα θα σας μείνει αξέχαστη με την ευωδιά του μοσχοκάρυδου να «κυριαρχεί» μέσα στο σπίτι!
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα πράσα (μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 500γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό ή ψυγείου
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.Βήμα 2
Προσθέτετε τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Βήμα 3
Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μούλτι.Βήμα 5
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μεγάλα μπολ με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση