prasopatatosoupa
clock icon
55'

Πρασοπατατόσουπα με μοσχοκάρυδο

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα (μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 500γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό ή ψυγείου
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτή η σούπα θα σας μείνει αξέχαστη με την ευωδιά του μοσχοκάρυδου να «κυριαρχεί» μέσα στο σπίτι!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μούλτι.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μεγάλα μπολ με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μούλτι.

Βήμα 5

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μεγάλα μπολ με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση