potato_dog_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 3

    Για τον πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά κίτρινες πατάτες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Για τα λουκάνικα

  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 12 φέτες μοτσαρέλα για τοστ
  • 6 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια
  • Για το τηγάνισμα

  • 1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά
  • ηλιέλαιο

Ένα διαφορετικό hot dog από αρωματικό πουρέ πατάτας τηγανισμένο σε φρυγανιά και κεφαλοτύρι.

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με κρύο νερό ώστε να καλύπτονται λίγο παραπάνω και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έχουμε δίπλα ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε καυτές στο ταψί για να αφυδατωθούν.

Μόλις σταματήσουν να αχνίζουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ, πετάμε το χαρτί και απλώνουμε στο ακόμα ελαφρώς ζεστό ταψί τις φέτες μοτσαρέλας για να μαλακώσουν. Περνάμε τα ξυλάκια μπαμπού στα λουκάνικα, στεγνώνουμε με χαρτί και τα τυλίγουμε με 2 φέτες μοτσαρέλα το καθένα.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα πατάτας (πρες πουρέ) και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο.

Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. Δίνουμε σχήμα με το χέρι και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε απ’ όλες τις μεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι το οποίο έχουμε γεμίσει κατά 1 δάχτυλο ηλιέλαιο. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά με dips της επιλογής μας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με κρύο νερό ώστε να καλύπτονται λίγο παραπάνω και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έχουμε δίπλα ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε καυτές στο ταψί για να αφυδατωθούν.

Βήμα 2

Μόλις σταματήσουν να αχνίζουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ, πετάμε το χαρτί και απλώνουμε στο ακόμα ελαφρώς ζεστό ταψί τις φέτες μοτσαρέλας για να μαλακώσουν. Περνάμε τα ξυλάκια μπαμπού στα λουκάνικα, στεγνώνουμε με χαρτί και τα τυλίγουμε με 2 φέτες μοτσαρέλα το καθένα.

Βήμα 3

Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα πατάτας (πρες πουρέ) και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο.

Βήμα 4

Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. Δίνουμε σχήμα με το χέρι και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τη φρυγανιά.

Βήμα 5

Τα τηγανίζουμε απ’ όλες τις μεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι το οποίο έχουμε γεμίσει κατά 1 δάχτυλο ηλιέλαιο. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά με dips της επιλογής μας.