Εναλλακτική πίτσα με πάστα άνηθου – δυόσμου, καπνιστό σολομό και κάππαρη, που αφήνει μία ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Υλικά
- 1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα, έτοιμη
- 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ελαφρώς βρασμένη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό για 3 λεπτά
- 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 250γρ. σολομό καπνιστό
- ξύσμα από 1-2 λεμόνια και λίγο χυμό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αν θέλετε μαζί με το σολομό μοιράζετε ενδιάμεσα και κομματάκια από τυρί κρέμα να λιώσουν πάνω στην πίτσα όσο είναι ζεστή και σερβίρετε. Είναι καταπληκτική!
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε την πάστα του άνηθου: Πλένετε και κόβετε τον άνηθο σε κομμάτια. Τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα, το σκόρδο και όσο ελαιόλαδο είναι απαραίτητο μέχρι να φτιάξετε μια πάστα όχι πολύ ρευστή. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Σοτάρετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης πίτσας. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Την αλείφετε με την πάστα του άνηθου, μοιράζετε ομοιόμορφα από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και βάζετε την πίτσα στον φούρνο να ψήνεται. Στα 5 λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, κόβετε το σολομό σε φετούλες, τον πασπαλίζετε με το ξύσμα του λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαριναριστεί. Όταν ψηθεί η πίτσα μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα μαριναρισμένα κομματάκια του σολομού, κόβετε την πίτσα σε οκτώ κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή