Η τούρτα που θα λατρέψουν παιδιά και μεγάλοι, φτιαγμένη με σπιτικό παντεσπάνι και σοκολατένιες μους σε 2 λαχταριστές γεύσεις. Αφήστε τα παιδιά να βοηθήσουν στη διακόσμηση για να την απολαύσουν ακόμη περισσότερο. Για το παντεσπάνι και τη δίχρωμη μους σοκολάτα – πορτοκάλι δείτε τα σχετικά βίντεο.
Υλικά
- 3 παντεσπάνια διαμέτρου 25εκ.
- 120γρ. ζεστό νερό
- 140γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- μους σοκολάτα
- μους λευκή σοκολάτα-πορτοκάλι
- χρωματιστά καραμελάκια με γέμιση σοκολάτα
- πουράκια σοκολάτας
- μαρσμέλοους
- κεριά τούρτας
- βεγγαλικά τούρτας
Για το σιρόπι
Για τη γέμιση
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ζεστό νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Βήμα 2
Για τη συναρμολόγηση: Σιροπιάζετε τα παντεσπάνια χρησιμοποιώντας πινέλο. Βάζετε ένα δίσκο από παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε πάνω μια στρώση μους σοκολάτας. Στρώνετε την επιφάνεια τη μους με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βήμα 3
Συνεχίζετε με δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με μους λευκής σοκολάτα με πορτοκάλι. Τοποθετείτε και το τρίτο παντεσπάνι και επικαλύπτετε πλήρως την τούρτα με τις υπόλοιπες μους. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες προκειμένου να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 4
Τέλος, γαρνίρετε την τούρτα με καραμελάκια, πουράκια και μαρσμέλοους. Πριν σερβίρετε τοποθετείτε πάνω στην τούρτα και τα σοκολατένια νούμερα.