mous-giaourtiou-apo-kokkina-frouta-
clock icon
25'

Μους γιαουρτιού από κόκκινα φρούτα και μέντα

Υλικά

    Για τη μους

  • 500γρ. φρούτα του δάσους κόκκινα (φράουλες, σμεόυρα, μύρτιλα)
  • 5 φύλλα ζελατίνη (10γρ.)
  • 100ml νερό
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • Για το σερβίρισμα

  • λευκή σοκολάτα σε τρίμματα
  • λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους
  • κορυφές μέντας

Απαλή και χρωματικά καταπληκτική μους, σαν ροδοκόκκινο συννεφάκι με γεύση από φρούτα του δάσους.

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Βάζετε σε ένα κατσαρόλι τα 100ml νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες, ανακατεύετε να λιώσουν και τα αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα και τα πολτοποιείτε, μέχρι να λιώσουν. Βάζετε τα φρούτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το χλιαρό σιρόπι, το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αφήνετε στην άκρη το μίγμα να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα από σιλικόνη.
Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή βαζάκια και τα φυλάτε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Πριν σερβίρετε τοποθετείτε όμορφα λίγα φρούτα σε κάθε μους, πασπαλίζετε με λευκή σοκολάτα και βάζετε από μια κορυφή μέντας σε κάθε ποτήρι.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Βάζετε σε ένα κατσαρόλι τα 100ml νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες, ανακατεύετε να λιώσουν και τα αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.

Βήμα 2

Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα και τα πολτοποιείτε, μέχρι να λιώσουν. Βάζετε τα φρούτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το χλιαρό σιρόπι, το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αφήνετε στην άκρη το μίγμα να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα από σιλικόνη.

Βήμα 3

Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή βαζάκια και τα φυλάτε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε τοποθετείτε όμορφα λίγα φρούτα σε κάθε μους, πασπαλίζετε με λευκή σοκολάτα και βάζετε από μια κορυφή μέντας σε κάθε ποτήρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling Αντωνία Κατή