Ο Λάμπρος Βακιάρος στρώνει οικογενειακό τραπέζι με ένα λεμονάτο μοσχαράκι φρικασέ αριστούργημα!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο με τον κόλιανδρο.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό για να μην κολλήσει αλλά όχι πολύ γιατί βγάζουν και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε το
σέσκουλο και τον άνηθο πιέζοντάς τα με μία τρυπητή κουτάλα. Μετά από περίπου 10 λεπτά, κλείνουμε το μάτι.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα (όσο μπορούμε χωρίς τα χόρτα) και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αβγολέμονο, για να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο ωμό λάδι, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο με τον κόλιανδρο.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό για να μην κολλήσει αλλά όχι πολύ γιατί βγάζουν και τα λαχανικά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε το
σέσκουλο και τον άνηθο πιέζοντάς τα με μία τρυπητή κουτάλα. Μετά από περίπου 10 λεπτά, κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα (όσο μπορούμε χωρίς τα χόρτα) και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αβγολέμονο, για να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο ωμό λάδι, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.