Τα μαυρομάτικα ταιριάζουν πολύ με τα λαχανικά. Και αν έχετε συνηθίσει να τα βράζετε στην κατσαρόλα, εμείς σας έχουμε μια πρόταση για τον φούρνο. Μια συνταγή της Κυριακής Φωτοπούλου.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
- 1/2 ματσάκι μυρώνια
- 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 25΄-30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε όλα τα ψιλικά μας (ζαρζαβατικά).
Βήμα 2
Μόλις τα μαυρομάτικα είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με το νερό που έβρασαν, προσθέτουμε τα ζαρζαβατικά, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη φρέσκια ντομάτα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 25΄ στους 180°C. Θέλουμε τα λαχανικά μας να είναι ζωντανά. Ταιριάζει απόλυτα με ζυμωτό ψωμί.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M