Μια απλή αλλά πεντανόστιμη μαρινάδα για κοτόπουλο που είναι έτοιμο σε 15’ περίπου. Η γλύκα του μελιού ισορροπείται απ’ την ένταση της καπνιστής, πικάντικης και καυτερής γεύσης της καπνιστής πάπρικας, με τη βοήθεια ελαφράς οξύτητας από λεμόνι.
Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο (ή 2 στήθη, αν προτιμάτε)
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. γλυκού καυτερή καπνιστή πάπρικα
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα σας
Μερίδες: 2
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στο max. του γκριλ.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την μαρινάδα: Ζεσταίνετε το μέλι και το αναμειγνύετε με την πάπρικα και το λεμόνι. Δεν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι εκτός αν σας αρέσουν πολύ αλμυρές οι γεύσεις, οπότε προσθέστε το στη μαρινάδα αλλά με μέτρο.
Βήμα 3
Βάζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα: Βυθίζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και φροντίζετε να πάει παντού. Απλώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Ψήνετε το κοτόπουλο: Ένα τέταρτο πριν σερβίρετε, βάζετε το ταψί στο φούρνο που συνεχίζει να είναι σε λειτουργία γκριλ στο 3, το τοποθετείτε στο 2ο ράφι από ψηλά, να απέχει δηλαδή 5 πόντους περίπου από το γκριλ. Το ψήνετε για 7 λεπτά απ’ τη μια πλευρά, ανοίγετε τον φούρνο, γυρνάτε τα κομμάτια ανάποδα και τελειώνετε ψήνοντας τα για άλλα 7 λεπτά.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτα στήθη κοτόπουλου αντί για φιλέτα μπούτια, βάλτε τα ανάμεσα σε 2 διάφανες μεμβράνες και χτυπήστε τα λίγο με το σφυρί ώστε να γίνουν περίπου ισοπαχή και να ψηθούν ομοιόμορφα.