noodles-me-kotopoulo-IMG_0195
clock icon
35'

Κοτόπουλο kung pao με νουντλς lo-main

Υλικά

  • 500γρ. κοτόπουλο, σε κυβάκια
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (κρατάτε χωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος)
  • 25γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 10 πιπεριές κινέζικες αποξηραμένες, ολόκληρες
  • 100γρ. φιστίκια αράπικα ωμά, τηγανισμένα (όχι καβουρδισμένα)
  • 250γρ. νουντλς lo-main
  • Για τη μαρινάτα του κοτόπουλου

  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας σάκε
  • 2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • Για τη σάλτσα

  • 15ml ξίδι ρυζιού
  • 5ml σάλτσα σόγιας
  • 5ml σάλτσα hoisin
  • 5ml σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι σεσουάν
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο ζωμό

Τα νουντλς είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ασιατικής κουζίνας. Τα φτιάχνουμε με γλυκόξινη σάλτσα και κοτόπουλο και γίνονται ένα super πιάτο!

Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο και το αφήνετε για 30 λεπτά (εναλλακτικά ψήνετε το κοτόπουλο σε vacuum bag χωρίς το κορνφλάουρ).
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τις κινέζικες πιπεριές με το ελαιόλαδο για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε κοτόπουλο και νουντλς σε πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο και το αφήνετε για 30 λεπτά (εναλλακτικά ψήνετε το κοτόπουλο σε vacuum bag χωρίς το κορνφλάουρ).

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τις κινέζικες πιπεριές με το ελαιόλαδο για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε κοτόπουλο και νουντλς σε πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή