Τα νουντλς είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ασιατικής κουζίνας. Τα φτιάχνουμε με γλυκόξινη σάλτσα και κοτόπουλο και γίνονται ένα super πιάτο!
Υλικά
- 500γρ. κοτόπουλο, σε κυβάκια
- 30ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (κρατάτε χωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος)
- 25γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 10 πιπεριές κινέζικες αποξηραμένες, ολόκληρες
- 100γρ. φιστίκια αράπικα ωμά, τηγανισμένα (όχι καβουρδισμένα)
- 250γρ. νουντλς lo-main
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας σάκε
- 2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
- 15ml ξίδι ρυζιού
- 5ml σάλτσα σόγιας
- 5ml σάλτσα hoisin
- 5ml σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι σεσουάν
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο ζωμό
Για τη μαρινάτα του κοτόπουλου
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο και το αφήνετε για 30 λεπτά (εναλλακτικά ψήνετε το κοτόπουλο σε vacuum bag χωρίς το κορνφλάουρ).Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ.Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τις κινέζικες πιπεριές με το ελαιόλαδο για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.Βήμα 4
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε κοτόπουλο και νουντλς σε πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή