Κι όμως αυτός ο εντυπωσιακός σοκολατένιος κορμός δεν είναι καθόλου δύσκολος στην παρασκευή του και θα κλείσει υπέροχα ένα εορταστικό γεύμα.
Υλικά
- 4 ασπράδια φρέσκων αυγών αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
- 4 κρόκους φρέσκων αυγών αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 100-150 ml λικέρ πορτοκάλι
- 250 ml φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ 3,5%
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. Κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά, χτυπημένη σε υφή γιαουρτιού
Μερίδες: 15
Για τη βάση
Για την κρέμα σοκολάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ κοσκινισμένα.
Βήμα 2
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος της λαμαρίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄-12΄. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Κρέμα σοκολάτα: Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξαναζεσταίνουμε και το σουρώνουμε πάνω από ένα μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει η κρέμα.
Βήμα 4
Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε τη βάση με το λικέρ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Προαιρετικά, διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο κατά μήκος του κορμού.