kontosouvli_mpolia_anoigma
clock icon
1:20'

Κοντοσούβλι αρνί τυλιγμένο σε μπόλια

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 2 κιλά αρνί χωρίς κόκκαλο (σπάλα - μπούτι)
  • 1 αρνίσια μπόλια μεγάλη
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι αφρίνα
  • Για τη μαρινάδα

  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • κόκκους μαύρο πιπέρι σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι αφρίνα
  • σπάγκο μαγειρικής

Ψήνουμε αρνί κοντοσούβλι στα κάρβουνα για να γιορτάσουμε με τον νοστιμότερο τρόπο την ημέρα της Λαμπρής.

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4x4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4x4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βήμα 3

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Βήμα 4

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Βήμα 5

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm