Σαρακοστιανό και φουλ ανοιξιάτικο, αυτό το κέικ είναι γεμάτο γεύση φρέσκιας φράουλας και άρωμα ελαιόλαδου.
![keik elaiolado-parliaros- anoigma](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2023/03/keik-elaiolado-parliaros-anoigma.jpg)
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 160 γρ. φρέσκες πολτοποιημένες φράουλες
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
- 250 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
- αφυδατωμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)
Tips
- Μπορούμε να αντικαταστησουμε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18-20 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά σερβίρουμε με αφυδατωμένα ροδοπέταλα.
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης