psihouli_keftedakia spanaki fasolia
clock icon
1:10'

Κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια

Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια φασόλια ή ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό ψιλοκομμένα, ανακατεμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι μικρό
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Ένας έξυπνος, νόστιμος και δημιουργικός τρόπος για να… ξεγελάσετε τα πιτσιρίκια που αρνούνται να βάλουν στο πιάτο τους τα τόσο νόστιμα και ωφέλιμα όσπρια.

Βράζετε τα ρεβίθια ή τα φασόλια και μετά τα στραγγίζετε. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη και τα πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια ή τα φασόλια και μετά τα στραγγίζετε. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη και τα πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 2

Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή