Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς μαγειρεύει το απόλυτο φαγητό για όλη την οικογένεια, δηλαδή, κεφτεδάκια.
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, την 1 κουτ. γλυκού ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή με μία ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ούζο, την ντομάτα και την κρέμα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά .
10 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνετε τη γραβιέρα ομοιόμοφρα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, την 1 κουτ. γλυκού ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή με μία ώρα.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 6
Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ούζο, την ντομάτα και την κρέμα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά .
Βήμα 7
10 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνετε τη γραβιέρα ομοιόμοφρα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.