Ετοιμάζουμε ένα ορεκτικό με πρωταγωνιστή τη γλυκοπατάτα, που ταιριάζει πολύ στο γιορτινό μας κλίμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4-6
- 1,5 κιλό γλυκοπατάτες
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, λαδώνουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο μία-μία και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 45΄ με 1,5 ώρα, αναλόγως μεγέθους, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας με το κύμινο, την κανέλα, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες 1,5 με 2 εκ. και στρώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ πλαγιαστές. Δοκιμάζουμε μια γωνία και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε επιπλέον.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι, και απλώνουμε την κρέμα καρύδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄.
Styling: Elena Jefrey - Food styling: Γ. Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio M