Ένα μεξικάνικο σνακ από ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος ψημένα και σερβιρισμένα σε τορτίγιες, μαζί με διάφορα πολύχρωμα σαλατικά.
Υλικά
- 600γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φιλετάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μακριές λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε μακριές λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε μακριές λωρίδες
- 1 αγγούρι σε ροδέλες
- 1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 6 τορτίγιες από αλεύρι
- 200ml sour cream (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ κρεμμύδι λιωμένο
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη συνταγή
Για τη μαρινάτα του κοτόπουλου
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ μαζί με τη μαρινάτα και ανακατεύετε. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.Βήμα 2
Σουρώνετε το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.Βήμα 3
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.Βήμα 4
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε πρώτα με το κοτόπουλο και μετά με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή