Τα corn dogs του σεφ Νίκου Θωμά είναι o ιδανικός μεζές για την παγωμένη μπίρα και είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά!
Υλικά
- 10 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 10 ξυλάκια για σουβλάκια
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 γρ. μαγειρική σόδα, σκόνη
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μαύρο πιπέρι
- 350 ml γάλα φρέσκο
- 2 αβγά
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 100 γρ.μπέικον
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 50 ml μπαλσάμικο
- 100 ml χαρουπόμελο
- 250 ml κέτσαπ
Για τον χυλό
Για τη συνοδευτική σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια.
Βήμα 2
Για τον χυλό:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη και περνάμε τον χυλό από ψιλό σουρωτήρι. Ιδανικά τον αφήνουμε για 10΄-15΄ στο ψυγείο να σταθεί. Αλευρώνουμε τα λουκάνικα, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι (180ºC) μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 3
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά πάρα πολύ καλά σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και προσθέτουμε το χαρουπόμελο και την κέτσαπ. Αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να πήξει το μείγμα μας και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Συνοδεύουμε τα corn dogs με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.