Η γλυκοπατάτα στο Μεξικό ονομάζεται camote. Στην σημερινή μας συνταγή έγιναν τσιπς και είναι ό,τι πρέπει να μας ανοίξουν την όρεξη ή να συνοδέψουν μια ωραία ταινία.
Υλικά
- 200 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στο μαντολίνο σε φέτες 1 χιλιοστού
- Κορν φλαουερ
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 ώριμο αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Χυμός από μισό λάιμ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
- 100 ml μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- Ξύσμα από πορτοκάλι
Σάλτσα γουακαμόλε
Σάλτσα μαγιονέζας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.Βήμα 2
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Βήμα 3
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.Βήμα 4
Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος