Ένα χορταστικό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ και ένας από τους πιο αγαπημένους μεζέδες για να συνοδεύσετε τη μπίρα σας, κάθε εποχή.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό να γίνει διάφανο.
Ρίχνετε τις πιπεριές, σοτάρετε για 1-2 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε το σύγκλινο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά να πάρει χρώμα.
Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και τον «ψήνετε» για 1 λεπτό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε μετά τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα, χωρίς να στεγνώσει όμως.
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά ή ανάλογα τη γεύση σας και προσθέτετε την πάπρικα, τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν.
Ανοίγετε «τρύπες» μέσα στη σάλτσα με τη σπάτουλα και σπάτε μέσα σε καθεμία από ένα αβγό. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ανάλογα πόσο σφιχτούς ή μελάτους θέλετε τους κρόκους.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με μπόλικο ψωμί και φέτα αν θέλετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό να γίνει διάφανο.
Βήμα 2
Ρίχνετε τις πιπεριές, σοτάρετε για 1-2 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε το σύγκλινο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά να πάρει χρώμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και τον «ψήνετε» για 1 λεπτό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε μετά τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα, χωρίς να στεγνώσει όμως.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά ή ανάλογα τη γεύση σας και προσθέτετε την πάπρικα, τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 5
Ανοίγετε «τρύπες» μέσα στη σάλτσα με τη σπάτουλα και σπάτε μέσα σε καθεμία από ένα αβγό. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ανάλογα πόσο σφιχτούς ή μελάτους θέλετε τους κρόκους.
Βήμα 6
Σερβίρετε συνοδεύοντας με μπόλικο ψωμί και φέτα αν θέλετε.