Μια εύκολη συνταγή για τούρτα που μπορείτε άνετα να τη φτιάξετε και σε μια ιδιαίτερη περίσταση…Μια ιδανική πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή για τα παιδιά που πάντα αναζητούν κάτι γλυκό και ανάλαφρο…
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.
Βήμα 4
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.