Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber  αναρωτηθήκαμε με ποιο κρασί σας αρέσει να συνοδεύετε τα καλοκαιρινά σας γεύματα. Στο poll δείξατε ξεκάθαρα την προτίμησή σας για το λευκό κρασί, αφού το επιλέξατε με ποσοστό 60% αφήνοντας πίσω το ροζέ με ποσοστό 40%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένες αξιόλογες ετικέτες λευκών και ροζέ κρασιών που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Λευκό κρασί

20 λευκά κρασιά που κοστίζουν κάτω από €12
Καλό κρασί δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβό κρασί. Γι αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να απολαύσουμε τον αγαπημένο μας οίνο στο σπίτι ή να κάνουμε ένα ποιοτικό δώρο σε φίλους οινολάτρες. Ευτυχώς στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία value for money επιλογών.

Ο χαρισματικός Ροδίτης σε 5 value for money εκδοχές
Τα λευκά κρασιά από Ροδίτη έχουν λεμονάτα αρώματα, ορυκτό χαρακτήρα, ελαφρύ σώμα και οξύτητα που αφήνει δυνατά το στίγμα της γι αυτό και είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα.

13 Sauvignon Blanc που κοστίζουν κάτω από €13
Η ποικιλία Sauvignon Blanc έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ανάπτυξη των ελληνικών λευκών κρασιών, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αρχικά καλλιεργήθηκε στη Μακεδονία και μαζί με άλλες ποικιλίες διαμόρφωσε κάποια χαρμάνια με ιδιαίτερη φρεσκάδα και ξεχωριστά αρώματα. Κατά κανόνα το Sauvignon Blanc είναι καλύτερα να καταναλώνεται νεαρό ωστόσο το πιο γευστικό και δημοφιλές ταίριασμά του είναι ο συνδυασμός του με το Ασύρτικο που δίνει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα με δυνατότητα παλαίωσης.

Ροζέ κρασί

24 ροζέ κρασιά που κοστίζουν κάτω από €14
Τα ροζέ κρασιά έμειναν για δεκαετίες στο περιθώριο σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια κάνουν τη δική τους επανάσταση, ζώντας μια πρωτοφανή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναγέννηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμια τάση. Κι ενώ η παραγωγή ροζέ κρασιών υψηλής ποιότητας ολοένα και αυξάνεται με τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η Ελλάδα ακολουθεί σε αντίστοιχους ρυθμούς.

Ο ρομαντισμός του Grenache Rouge σε 6 ροζέ εκφράσεις
Είναι γεγονός ότι η απόλαυση του κρασιού κάποιες φορές μπορεί να εξελιχθεί σε μια άκρως ερωτική διαδικασία. Αρώματα και γεύσεις που πλημμυρίζουν το στόμα και πάνε κατευθείαν στην καρδιά σαν ένα φιλί που δεν θέλουμε να τελειώσει ποτέ. Ένα παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης είναι τα Grenache Rouge που μπορεί βεβαίως να μην είναι τόσο γνωστά όσο τα Cabernet και τα Merlot ή το δικό μας Αγιωργίτικο αλλά έχουν μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των οινόφιλων.

Τα ροζέ της Άνοιξης: 10 ελληνικές ετικέτες που κοστίζουν κάτω από €10
Λένε ότι η Άνοιξη είναι η εποχή των ροζέ κρασιών. Λίγο το παιχνιδιάρικο χρώμα τους, λίγο τα λουλουδάτα αρώματά τους και οι ανάλαφρες γεύσεις που συνήθως τα χαρακτηρίζουν, τα ροζέ έχουν συνδεθεί, περισσότερο συνειρμικά και λιγότερο λογικά, με τη συγκεκριμένη εποχή. Ίσως επειδή το άνοιγμα του καιρού μας εμπνέει για βόλτες στην πόλη αλλά και στην εξοχή οι οποίες συνοδεύονται τέλεια από τη χάρη και τη φινέτσα ενός ευκολόπιοτου ροζέ.