Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο καρότο
- 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλουμε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook