Όταν ακούτε τσάι των Χριστουγέννων φαντάζεστε ένα φλιτζάνι τσάι δίπλα στο τζάκι; Ε, λοιπόν, ο bartender Νίκος Δεληβοριάς μεταμορφώνει το γνωστό ρόφημα σε ένα εκπληκτικό κοκτέιλ ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.
Το σερβίρει κλασικά σε τσαγιέρα και σε αντίθεση με ό,τι ξέραμε αυτό το τσάι μας ανεβάζει τη διάθεση και θα το λατρέψουν όλοι. Ακόμη και η μαμά…
Υλικά:
40ml τζιν
25ml aperol
20ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
30ml πουρέ ή χυμό από ρόδι
10ml χυμό από lime
30ml σιρόπι τσάι Χριστουγέννων
Για το σιρόπι τσάι Χριστουγέννων:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
5 κουτ. σούπας τσάι Χριστουγέννων της επιλογής σας
γαρίφαλα ολόκληρα και ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα για 8 λεπτά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά, το σουρώνετε και το κρατάτε στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε το κοκτέιλ χτυπάτε δυνατά στο σέικερ όλα τα υλικά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και τα ρίχνετε στην τσαγιέρα. Ρίχνετε στο ποτήρι τριμμένο πάγο και προσθέτετε μέσα το κοκτέιλ, περνώντας το από σουρωτήρι.