Ένας διαφορετικός και ιδιαίτερα νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές μελιτζάνες.
55'
Μελιτζάνα ρολό με μανούρι και σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριου μεγέθους, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5εκ.
- 400γρ. μανούρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο ή σπιτικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κουτ. γλυκού μέλι ή ζάχαρη
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά.Βήμα 2
Στο μεταξύ χτυπάτε στο multi το λάδι με το σκόρδο και το πέστο βασιλικού.Βήμα 3
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δόσεις. Κόβετε το μανούρι σε μπαστούνια με πάχος ενός δάχτυλου και μήκος όσο το πλάτος από τις μελιτζάνες. Ρυθμίζετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.Βήμα 4
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του τυριού και τα τυλίγετε με φέτες ψημένης μελιτζάνας σε ρολό. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι.Βήμα 5
Ξύνετε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ανακατεύετε με το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο. Περιχύνετε τις μελιτζάνες στο ταψί με αυτήν τη σάλτσα.Βήμα 6
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή