Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά (και εμείς φυσικά) χρειάζονται 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Πόσοι όμως από εσάς καταφέρνετε να τους τα δώσετε; Θα σας πω λοιπόν ένα μικρό κόλπο με το οποίο θα μπορέσετε να τρυπώσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών στα φαγητά που μαγειρεύετε.
Αυτό λέγεται «ζωμοί λαχανικών». Τι κάνουμε λοιπόν. Ετοιμάζουμε ζωμούς σπιτικούς με ό,τι λαχανικά θέλουμε. Ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας. Και αρκετές φορές μπορούμε να τους ετοιμάσουμε με λαχανικά τα οποία είναι έτοιμα να χαλάσουν. Μετά από αυτό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη είτε στα ειδικά σακουλάκια, είτε σε θήκες για παγάκια. Όταν είναι λοιπόν να μαγειρέψουμε το οτιδήποτε, ρίχνουμε μέσα λίγο κατεψυγμένο ζωμό. Είτε σε νερό που βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, είτε σε σάλτσες και παίρνουμε όχι μόνο την φοβερή γεύση των λαχανικών, αλλά και όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.
Τι περιμένετε λοιπόν; Ξεκινήστε να ετοιμάζετε ζωμούς!
Δείτε ακόμα:
Φτιάχνουμε σπιτικούς κύβους λαχανικών