Ναι ξέρουμε. Σου έχουμε υποσχεθεί μαγεία σε 15 λεπτά. Μερικές φορές όμως αξίζει να αφιερώσεις λίγο παραπάνω από τον χρόνο σου για να φας κάτι που αξίζει. Η κούκλα από την Μπολόνια που σου παρουσιάζουμε εδώ θα απαιτήσει πάνω- κάτω μια ώρα. Αλλά πίστεψε μας. Αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που θα της δώσεις.
Υλικά
- 450γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500γρ. ντομάτα κονκασέ
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεσαίο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι από σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 8 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- ¼ κούπας τυρί Πεκορίνο (το εκλεκτό ρωμαϊκό)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τα ζυμαρικά μιας μπολονέζ είναι μια προσωπική υπόθεση. Εμείς θα σου δείξουμε εδώ πως θα φτιάξεις τον κιμά που θα ομορφύνει όποιο είδος ζυμαρικού κι αν επιλέξεις.
Βήμα 2
Για αρχή, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνεις με αυτοπεποίθηση και στυλ το κρεμμύδι και το σκόρδο σου. Τσιγαρίζεις υπομονετικά σε μεσαία φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να σου κάνουν γλύκες. Οι ερευνητές μας στα Eaters HQ πιστεύουν ότι 8 λεπτά είναι αρκετά. Μετά προσθέτεις το σέλερι και το καρότο, τσιγαρίζοντας (αλήθεια τι γαμάτη λέξη) για ακόμη 5 λεπτά. Ανέβασε θερμοκρασία και βάλε τον κιμά για σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά. Ξεφορτώσου το ροζ χρώμα. Σπάσε όποια μεγάλα κομμάτια σου αντιστέκονται για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εντάξει, το ‘χουμε περάσει, η μυρωδιά σου σπάει τη μύτη, τα αυτιά και όλη σου την ύπαρξη αλλά πρέπει να αντέξεις.
Βήμα 3
Ρίξε το ντοματάκι, το μαϊντανό και τον βασιλικό και ανακάτεψε σε μεσαία φωτιά για περίπου μισή ωρίτσα μέχρι το θαύμα που συντελείται στο τηγάνι σου να σφίξει. Στο ενδιάμεσο ρίχνεις φυσικά αλάτι και πιπέρι. Βάλε την τελευταία πινελιά πασπαλίζοντας ευτυχισμένος νιφάδες Πεκορίνο.