Τα τραγανά nachos, οι μαλακές quesadillas, τα επιβλητικά burritos αλλά και τα μικρά και ναζιάρικα tacos είναι από τις μεξικάνικες νοστιμιές που όπως και να ΄χει αγαπάς. Φυσικά αν σου αρέσουν και τα καυτερά τότε γίνεσαι αμέσως λάτρης αυτής της κουζίνας. Και κατά συνέπεια και του Ancho που πριν από λίγους μήνες άνοιξε το δεύτερο μαγαζί του, στην Κηφισιά.
Η φιλοσοφία ίδια. Χωρίς να αλλάξει κάτι από εκείνο του Χαλανδρίου. Όμως αυτό εδώ, στην πολύβουη οδό Κασσαβέτη, έχει ένα νάζι παραπάνω. Δεν είναι το ζεστό εσωτερικό του με τις πολλές μεξικάνικες φολκλόρ αναφορές που δίνουν μια αίσθηση γιορτής, αλλά και ο ωραίος κήπος στο βάθος. Ένας κήπος που θα μπορούσε να είναι το πάτιο ενός σπιτιού στη μεξικάνικη επαρχεία. Εκεί όπου όλη η οικογένεια μαζεύεται και στήνει γιορτή και πανηγύρι ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος. Έτσι και στο Ancho της Κηφισιάς.
Πριν μπεις στη… γιορτή του και καθίσεις στα ψηλά ή χαμηλά τραπέζια θα περάσεις πρώτα από τον ανοιχτό μπουφέ για ένα γρήγορο, ευχάριστο και φυσικά γευστικό παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που θα επιλέξεις είναι η βάση του πιάτου σου. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε burritos, tacos, quesadillas ή nachos. Στη συνέχεια αποφασίσεις με τι ακριβώς θα την γεμίσεις: barbacoa (μοσχάρι στη γάστρα που βράζει για ώρες), chicken asada (μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο), το αγαπημένο chili con carne (κιμάς με μυρωδικά και ελαφριά δόση από chili), carnitas ( μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), φιλέτο black angus που ψήνεται στη σχάρα και τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια, και ψητά λαχανικά για εκείνους που δεν θέλουν να το παρακάνουν. Και έρχεται η σειρά της σάλτσας. Pico de gallo απαλή και νόστιμη, Ranchero αν θέλεις να δόσεις λίγη κάψα στο πιάτο σου και Flaming habanero για εκείνους που λατρεύουν τα καυτερά και θέλουν να τολμούν. Και αφού περάσεις από όλα αυτά τα στάδια έρχεται το τελειωτικό. Εκείνο που αν θέλεις μπορείς να αποφύγεις αν είσαι εγκρατή… Τυρί για να λιώσεις και να γίνει ένα με όλα τα παραπάνω, sour cream για να δόσεις λίγη δροσιά, μανιτάρια για επιπλέον γεύση και πιπεριές για χρώμα.
Όπως καταλαβαίνεις στο Ancho εσύ είσαι ο chef και αυτό είναι που το κάνει πιο ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο. Φυσικά στον κατάλογο του υπάρχουν και έτοιμες προτάσεις για εκείνους που δεν συμπαθούν το κρέας ή έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη. Κάτι ακόμα ιδιαίτερο που θα βρεις εδώ είναι κάποιες ετικέτες από αναψυκτικά που έρχονται απευθείας από το Μεξικό, παγωμένη φυσικά Margarita -πως θα μπορούσε να έλειπε- και φυσικά άφθονη μπίρα!
Όσο για το τέλος, μίνι pancakes με σοκολάτα ή σιρόπι σφενδάμου και churros, η ισπανική εκδοχή των λουκουμάδων, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα.
info
Ancho Mexican Grill, Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 211 1831882.