Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σε ένα λαχταριστό μπέργκερ με ζουμερό μπιφτέκι, λιωμένο τυρί και σος; Κανείς! Γι αυτό, φτιάξτε το με τα χεράκια σας για να είσαστε σίγουροι και τι περιέχει. Γίνεται πολύ γρήγορα, άλλωστε.
Σε μπολ ρίχνετε τον κιμά, τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει και το ρίχνετε στον κιμά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε 6 μπιφτέκια.
Λαδώνετε και ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και το τελευταίο λεπτό, βάζετε από μία φέτα τυρί πάνω στα μπιφτέκια να λιώσει. Βγάζετε τα μπιφτέκια σε πιάτο.
Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα να ομογενοποιηθούν και αλείφετε με αυτή τη σος το κάτω μέρος των ψωμιών. Μοιράζετε από πάνω μαρούλι, ντομάτα και τα μπιφτέκια με το τυρί. Αλείφετε και το πάνω κομμάτι των ψωμιών με λίγη σος και σκεπάζετε τα μπέργκερ.
Στερεώνετε κάθε μπέργκερ με καλαμάκι και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπολ ρίχνετε τον κιμά, τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει και το ρίχνετε στον κιμά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε 6 μπιφτέκια.
Βήμα 2
Λαδώνετε και ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και το τελευταίο λεπτό, βάζετε από μία φέτα τυρί πάνω στα μπιφτέκια να λιώσει. Βγάζετε τα μπιφτέκια σε πιάτο.
Βήμα 3
Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα να ομογενοποιηθούν και αλείφετε με αυτή τη σος το κάτω μέρος των ψωμιών. Μοιράζετε από πάνω μαρούλι, ντομάτα και τα μπιφτέκια με το τυρί. Αλείφετε και το πάνω κομμάτι των ψωμιών με λίγη σος και σκεπάζετε τα μπέργκερ.
Βήμα 5
Στερεώνετε κάθε μπέργκερ με καλαμάκι και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.