Στην αμερικανική ταινία Γυναίκα από πάνω (Woman on top) της Φίνα Τόρες, η Ιζαμπέλα (Πενέλοπε Κρουζ) φεύγει από τη Βραζιλία και ταξιδεύει στην Αμερική μακριά από τον πρώην της Τονίνο (Μουρίλο Μπενίτσιο), ο οποίος την απάτησε. Στην Αμερική, λοιπόν, η Ιζαμπέλα γίνεται διάσημη τηλεπαρουσιάστρια γαστρονομικών εκπομπών και φαντασίωση όλου του ανδρικού πληθυσμού! Μαγειρεύει εκπληκτικά και σαγηνεύει τα πλήθη όχι μόνο με την εξωτική της παρουσία αλλά και με τις μαγειρικές της ικανότητες.
Εμάς μάς μάγεψε η υπέροχη εξωτική σαλάτα της με μάνγκο και κόκκινες γλυκές πιπεριές, που ήταν δροσερή και νόστιμη όσο δεν πάει. Δοκιμάστε την κι εσείς!
Πράσινη δροσερή σαλάτα με γαρίδες, με salsa από μάνγκο και κόκκινες γλυκές πιπεριές
Υλικά (για 2 άτομα)
Για τη salsa μάνγκο:
1 μεγάλο μάνγκο ώριμο, σε κυβάκια
1 μεγάλο αγγούρι με τη φλούδα, σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι μικρές κόκκινες γλυκές πιπεριές Peppadew (ή Φλωρίνης από βάζο), σε κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
χυμό από 2 λάιμ
1 κουτ. γλυκού Tabasco
αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις γαρίδες:
1 κιλό γαρίδες καταψυγμένες ή φρέσκες χωρίς κελύφη (αν θέλετε κρατάτε κεφάλι και ουρά)
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λάιμ
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά ισπανική
αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κιλό σπανάκι baby, πλυμένο, στεγνό
φετούλες λάιμ για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για τη salsa μάνγκο: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μάνγκο, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Περιχύνετε με το χυμό λάιμ και το Tabasco και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα και ετοιμάζετε τις γαρίδες. Σε μέτρια φωτιά βάζετε ένα σχαρότηγανο ή τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε τις γαρίδες με το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και μπόλικο αλατοπίπερο. Μόλις το σκεύος ζεσταθεί, προσθέτετε δύο κουταλάκια ελαιόλαδο και με τσιμπίδα ρίχνετε τις γαρίδες σε δόσεις και τις σοτάρετε, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, τις ακουμπάτε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε και με τις υπόλοιπες γαρίδες, τις ρίχνετε στη σαλατιέρα με το σπανάκι.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη salsa, ανακατεύετε να πάει παντού και αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με φετούλες λάιμ.
Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: