Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό και ελαφρύ πιάτο με καλαμάρι, που πρώτα θα μαρινάρουμε σε Μοσχοφίλερο (Μαντινεία Νασιάκου) και μπαχαρικά, θα το ψήσουμε σε σχαροτήγανο και θα το συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα από σταφύλια, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μάραθο.
Υλικά
- 1 καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
- 4 κουτ. σούπας κρασί Μοσχοφίλερο
- 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο σπασμένο
- ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- λίγο κουρκουμά (τούρμερικ ή κιτρινόριζα)
- αλάτι, πιπέρι
- φύλλα μαϊντανού (πλυμένα και στραγγισμένα)
- ρόγες από σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι
- φουντίτσες μάραθο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- τρίμμα φέτας (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι