Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γαστρονομικό φεστιβάλ, που διαπραγματεύεται το παραδοσιακό και το μοντέρνο, το απλό και το σύνθετο, τη θάλασσα και τη γη και άλλες αντιφατικές έννοιες στην ελληνική γαστρονομία, πραγματοποιείται στις 11 Απριλίου στο ξενοδοχείο «The Margi», στη Βουλιαγμένη.
Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη GastronomicDiff του Γιάννη Πλατή, θα φιλοξενήσει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, ενώ η κεντρική του θεματολογία θα εστιάσει στη νεοελληνική γαστρονομία ως μέσο έκφρασης της τελευταίας γενιάς των Ελλήνων μαγείρων, στην πορεία προς την θεσμοθέτηση και τη διεθνή της αναγνώριση. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ενδιαφέρουσες ομιλίες από σεφ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για την εξέλιξη – βελτίωση της ελληνικής γαστρονομίας, των ελληνικών προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση της εικόνας της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.
Στο τέλος του φεστιβάλ θα παρατεθεί δείπνο, στο οποίο καθένας από τους σεφ θα αναλάβει την επιμέλεια ενός πιάτου, που θα αποτυπώνει την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας.
Το μενού του δείπνου
Amuse-bouche
Μαγειρίτσα με φρέσκα χτένια, γαρίδες και μύδια
Γκίκας Ξενάκης
Ριζότο από σιτάρι αρωματισμένο με αμπελόφυλλο και μαρινάτες σαρδέλες
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Λαβράκι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κρουστά από λιαστή ντομάτα και αγκινάρες α λα πολίτα
Παναγιώτης Γιακαλής
Χοιρινό με πράσο και σέλινο
Μιχάλης Νουρλογλου
Μους λευκή σοκολάτα – ελαιόλαδο αρωματισμένη με λεμόνι, συνοδευόμενη από Sorbet κόκκινα φρούτα – πιπεριά Φλωρίνης και κριτσίνι πραλίνας
Δημήτρης Χρονόπουλος
Τα πιάτα του μενού θα συνοδεύονται από επιλεγμένα κρασιά από το Κτήμα Τέχνη Οίνου, ενώ στην αρχή της βραδιάς ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, bar manager του Inbi Costa Navarino, θα καλωσορίσει τους καλεσμένους με 1 θεματικό cocktail με βάση το ούζο την απόσταξη του οποίου θα επιμεληθεί ο ίδιος.
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 7μ.μ ενώ το δείπνο στις 9μ.μ. Όσοι ενδιαφέρεστε όμως, θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.
info
Δευτέρα 11 Απριλίου, ξενοδοχείο The Margi, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8929160.
Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Κόστος δείπνου: € 82 / άτομο.