Η Νάντια Μακρυγιάννη σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όμως πάντα το μεράκι της ήταν η μαγειρική και περισσότερο η ζαχαροπλαστική. Η τελευταία ήταν αυτή που την κέρδισε και την έκανε να μετατρέψει το χόμπι της σε δουλειά. Έτσι, το 2012 άλλαξε πλεύση και μπήκε στις κουζίνες και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Κάποιοι από τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας της ήταν το πέρασμά της από τα ζαχαροπλαστεία Μέλισσα και Φύσις, αλλά και από το ξενοδοχείο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια από ξένους κυρίως σεφ και ζαχαροπλάστες, όπως εκείνα των Ισπανών Jordi Bordas και Miquel Guarro.

Χριστούγεννα με παιδικές αναμνήσεις για τη Νάντια Μακρυγιάννη

«Στο φετινό εορταστικό μενού αναζήτησα γεύσεις που αγκαλιάζουν διαφορετικές προσωπικότητες και διαθέσεις δημιουργώντας ένα σύνολο που συνομιλεί με την εποχή αλλά και με την ελληνική αυθεντικότητα μέσα από τεχνική ακρίβεια και σύγχρονη αισθητική.

»Η έμπνευσή μου πηγάζει πάντα από τις παιδικές αναμνήσεις των οικογενειακών τραπεζιών∙ εκεί όπου οι γεύσεις είχαν ρόλο συνδετικό και οι παραδόσεις έβρισκαν πάντα τον χώρο τους στο τραπέζι. Με αυτή τη σκέψη προσπάθησα να τιμήσω την παράδοση παρουσιάζοντας μια πιο σύγχρονη εκδοχή βασισμένη στη λεπτότητα της τεχνικής.

»Η ψητή τάρτα μήλου με σαφράν αποτελεί έναν ανάλαφρο πρόλογο. Λεπτή και αρωματική, προσφέρει ισορροπία ύστερα από ένα πλούσιο εορταστικό δείπνο. Για τους αφοσιωμένους λάτρεις της σοκολάτας, το cheesecake τριπλής σοκολάτας με άρωμα κουραμπιέ συνδυάζει το κακάο με ζεστές βουτυρένιες νότες ενός ελληνικού χριστουγεννιάτικου κλασικού γλυκού. Το Mont Blanc με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κάστανου αποδίδεται με φρεσκάδα και ισορροπία.

»Το Saint Honoré, επιβλητικό και αδιαπραγμάτευτα γαλλικό, αποκτά ελληνική διάσταση μέσα από την κρέμα μελομακάρονο. Και τέλος, η μους λεμονιού με μαστίχα έρχεται ως η καταληκτική νότα. Αέρινη, φωτεινή και δροσερή, προσφέρει την ισορροπία που χρειάζεται ένα πιο έντονο δείπνο για να ολοκληρωθεί με καθαρότητα και φρεσκάδα»

Δείτε επίσης

Mont Blanc πάβλοβα σε ποτήρι