Για την Εύα Μονοχάρη η μαγειρική είναι μαγεία και κάτι που της αρέσει να μοιράζεται όχι μόνο με τους δικούς της, αλλά και με τον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησε την παιδαγωγική και ασχολήθηκε με το food blogging δημιουργώντας το 2007 το Funky Cook. Έναν διαδικτυακό τόπο μέσα από τον οποίο μοιράζεται όλη της την αγάπη για την ελληνική, κυρίως, κουζίνα και το πάθος της για τη μαγειρική.

Το 2020 επιμελήθηκε τις συνταγές του βιβλίου «My Greek Vegan Food» της Ιωάννας Παυλάκη και τον Απρίλιο του 2025 κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο με τίτλο «Ελάτε, Τρώμε!» με απλές, κατανοητές, γρήγορες και εύκολες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Τι σημαίνουν οι γιορτές για την Εύα Μονοχάρη

«Η πιο σπουδαία στιγμή των γιορτών είναι η ώρα που θα στρωθούν τα γιορτινά μου τραπέζια. Κάθε μου επιλογή για τα μενού είναι φόρος τιμής στους ανθρώπους που με γέμισαν αγάπη, που μου έδειξαν τη σπουδαιότητα της φροντίδας και τον δρόμο του καλού φαγητού. Είναι τα ταξίδια μου, οι αγαπημένες μου συνταγές που περιμένουν υπομονετικά όλη τη χρονιά ‘αυτές τις ημέρες’, όπως το πραγματικά μοναδικό βενετσιάνικο παστίτσιο.

»Αδημονώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: ξυπνάω ξημερώματα, ξεκινώ να μαγειρεύω με ησυχία, το μαγείρεμα της ημέρας θέλει χρόνο και καλή διάθεση. Πάντα δοκιμάζω με τόλμη συνταγές που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά, αλλά τις έχω βάλει στο μάτι όπως η χοιρινή κορόνα, τα κρεμμυδάκια με κρέμα και ο φουρνιστός αρακάς.

» Πάντα εμπνέομαι από τις ρίζες μου και τις αναμνήσεις μου, οι πίτες της γιαγιάς μου και τα χειροποίητα λουκάνικα του παππού, τα κοκκινιστά της μαμάς. Στον αντίποδα, θέλω το νέο, το διαφορετικό, κάτι που θα ενθουσιάσει: κεφτεδάκια γαλοπούλας με γλάσο, σαλάτες αλλιώτικες, εκείνο το ταρτάρ που δοκίμασα στη Μασσαλία από τη Sybile. Και οπωσδήποτε σε όλες μου τις συνταγές θέλω τα εξαίσια και μοναδικά ελληνικά υλικά, το ηλιόλουστο κρητικό ελαιόλαδό μου χωράει παντού! Μην ψάχνετε την τελειότητα στα μενού, οι γεύσεις είναι σαν τους ανθρώπους – όλοι ξεχωριστοί και όλοι ταιριαστοί!».