Το 2025, αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο αναζήτησαν τι είναι το hot honey, αλλά και πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Από πίτσες και street food μέχρι cocktails, brunch και δημιουργικές συνταγές, αυτή η συνταγή εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες της χρονιάς.

Τι είναι το Hot Honey

Ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το πικάντικο και παρασκευάζεται με μέλι που ζεσταίνεται μαζί με τσίλι ή μπούκοβο, λίγες σταγόνες λεμόνι. Αν θέλουμε επιπλέον εντάσεις μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη καυτερή σάλτσα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό προϊόν, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος συνταγών και υλικών. Ταιριάζει σε κάθε είδους πίτσα, πάνω σε τηγανητό ή ψητό κοτόπουλο, σε toast, σάντουιτς και μπέργκερ, ενώ συνδυάζεται τέλεια με τυριά όπως χαλούμι, φέτα, μανούρι. Δίνει έξτρα πόντους γεύσης στα αυγά, στα ψητά λαχανικά, στις πατάτες, αλλά και σε φρούτα όπως ο ανανάς, το καρπούζι και τα ροδάκινα.

Η συνταγή που ήρθε για να μείνει

Η άνοδος του hot honey δεν αποτελεί απλώς άλλο ένα food trend, αλλά μια απόδειξη ότι η απλότητα, όταν συνδυάζει έντονη γεύση και δημιουργικότητα, μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια εμμονή. Η ιδιαίτερη γλυκιά και καυτερή γεύση σε συνδυασμό με την ευκολία παρασκευής του, εύκολα απέκτησε δυναμική σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram. Παράλληλα, το hot honey μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συνταγές. Από τα δημοφιλή hot honey toasts με cottage cheese και αβοκάντο που κερδίζουν τις εντυπώσεις με την απλότητά τους, μέχρι το pulled chicken με τηγανητές πατάτες που θυμίζει street food. Οι φτερούγες κοτόπουλου αποκτούν την ιδανική σάλτσα, ενώ ένα σάντουιτς με χαλούμι και hot honey είναι ιδανικό απογευματινό. Το trend πέρασε ακόμη και στα cocktails, με τη hot honey margarita να είναι must, ενώ φυσικά μπορεί να μπει και σε γλυκά όπως το cheesecake.

Πώς φτιάχνουμε Hot Honey στο σπίτι

Υλικά

250 γρ. μέλι καλής ποιότητας
1–2 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι μήλου
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την καυτερή σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί για 4–5 λεπτά, χωρίς να φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Φιλτράρουμε, αν θέλουμε πιο καθαρό αποτέλεσμα ή αφήνουμε τις νιφάδες μέσα. Μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο.

Δείτε επίσης

Από το Marry Me Chicken μέχρι τη Lasagna Soup: Οι πιο trending συνταγές του 2025