Ο Δημήτρης Κονταράτος από το Lakani μοιράζεται μαζί μάς τη συνταγή του για σνίτσελ ξιφία με τραγανό πανάρισμα, ταρτάρ λαχανικών και σπιτική σάλτσα μαγιονέζας
Σνίτσελ ξιφία με ταρτάρ λαχανικών του Δημήτρη Κονταράτου από το Lakani
Υλικά
- 6 λεπτές φέτες φιλέτο ξιφία
- αλάτι, πιπέρι
- μαραθόσπορους, σε σκόνη
- 5 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. άμυλο αραβοσίτου
- 20 γρ. μουστάρδα απαλή
- 40 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. νιφάδες δημητριακών, σπασμένες με τα χέρια
- 20 γρ. σουσάμι
- 250 γρ. πάνκο
- 1 καρότο, μέτριο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
- 1 αγγούρι, μέτριο
- 1 κόκκινη πιπεριά, μέτρια
- 1 πορτοκάλι
- ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- κρίταμο ή κάππαρη
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 2 πίκλες αγγουράκια
- 1 κουτ. σούπας πίκλα κάππαρη ή κρίταμο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Για τον χυλό
Για το πανάρισμα
Για το ταρτάρ λαχανικών
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξιφίας: Μαρινάρουμε τις φέτες ξιφία (από τη μία πλευρά του φιλέτου για καλύτερο κόψιμο) με αλάτι, πιπέρι και μαραθόσπορο.
Βήμα 2
Χυλός: Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός που στέκεται στο κουτάλι.
Βήμα 3
Πανάρισμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Περνάμε τις φέτες ξιφία πρώτα από τον χυλό και στη συνέχεια από το μείγμα πανάρισματος, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει καλά στην επιφάνεια. Τηγανίζουμε στους 170°C μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες.
Βήμα 4
Ταρτάρ λαχανικών: Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κυβάκια. Τα μαρινάρουμε σε μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το κρίταμο ή την κάππαρη και αφήνουμε 5΄ να αναμειχθούν τα αρώματα.
Βήμα 5
Μαγιονέζα: Πολτοποιούμε καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ. Τοποθετούμε το ταρτάρ λαχανικών πάνω στο σνίτσελ ξιφία και δίπλα μια κουταλιά μαγιονέζα.