Αυτό το φινετσάτο ορεκτικό, με το γεμιστό ταρτάκι με αθηναϊκή σαλάτα είναι αποτελεί την ιδανική πρόταση για τα γιορτινά καλέσματα.
Υλικά
- 6 φύλλα ζύμη κουρού, στρογγυλά
- βούτυρο για τη φόρμα
- 400 γρ. βρασμένο ψάρι (μπακαλιάρο, σφυρίδα, πέρκα)
- 2 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα βρασμένα
- 2 αγγουράκια τουρσί
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 80 γρ. αρακά βρασμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (άνηθο, μαϊντανό, μυρώνια)
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- 100 γρ. μαγιονέζα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας μαύρο χαβιάρι
- αγγούρι κομμένο σαν σπαγγέτι
- φιλέτα λεμονιού
- άνηθο ψιλοκομμένο
Μερίδες: 6
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάσεις: Βουτυρώνουμε μια φόρμα για ατομικά κέικ. Τοποθετούμε σε κάθε θήκη ένα φύλλο ζύμης, ώστε να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε φύλλα λαδόκολλας σε τετράγωνα και τα βάζουμε πάνω στη ζύμη. Γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 18΄-20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν καλά.
Βήμα 2
Γέμιση: Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε τον αρακά, τα αγγουράκια σε κύβους, την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το βρασμένο ψάρι, ανακατεύουμε προσεκτικά, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε
Βήμα 3
Σερβίρισμα: Γεμίζουμε κάθε τάρτα με τη γέμιση. Προσθέτουμε λίγα σπαγγέτι από αγγούρι και μια κουταλιά χαβιάρι. Τελειώνουμε με μισό φιλέτο λεμονιού και ένα κλωναράκι άνηθο.
Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Styling—ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΛΥΚΟΥΡΈΣΗ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY