Σε 20′ ο λωτός γίνεται μαρμελάδα και μπορείτε να την απολαύσετε με προζυμένιο ψωμί, γιαούρτι αλλά και να συνοδεύσει τα χειμωνιάτικα πλατό
Υλικά
- 1 κιλό ώριμοι λωτοί
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη μαρμελάδα που είναι έτοιμη σε 20-30 λεπτά! Το μόνο που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο είναι να ξεφλουδίσετε τους λωτούς και να μη χάσετε τα υγρά τους αν είναι πολύ ώριμοι.
Βήμα 2
Αφού τους καθαρίσετε, τους βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα σας για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας κατά καιρούς να ανακατεύετε το περιεχόμενο