Φτιάχνουμε ένα διαφορετικό και πολύ χορταστικό σάντουιτς με αραβική πίτα και χούμους, το οποίο είναι ιδανικό και για περιόδους νηστείας.
Υλικά
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 αραβική πίτα
- 100 γρ. χούμους
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας
- ε.π. ελαιόλαδο
- σουμάκ
- αλάτι
Για 1 άτομο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τις πιπεριές και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη.
Βήμα 2
Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τις πιπεριές να σταθούν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια.
Βήμα 3
Αλείφουμε την πίτα με χούμους και τοποθετούμε στο κέντρο τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το καρότο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με σουμάκ.
Βήμα 4
Τυλίγουμε την πίτα σε ρολό ή πακέτο και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY