Ο Αράθυμος Ειρηναίος, από τον φούρνο 2Ε στην Τήνο, ζύμωσε για το Cantina μπαγκέτα χωριάτικη και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή.

Υλικά
- 1500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 10 γρ. προζύμι
- 350 γρ. νερό
- 20 γρ. αλάτι
Μερίδες: 7-8 μπαγκέτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε το αλεύρι και το νερό στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 7΄ σε χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10΄ σε γρήγορη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλάτι και το προζύμι. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20΄-30΄.
Βήμα 3
Κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 500 γρ. το καθένα και τα πλάθουμε σε μεγάλα φυτίλια των 35 εκ. μήκους και 5 εκ. πάχους. Τα τοποθετούμε σε πανιά σχηματίζοντας κύματα ώστε να σηκώνονται εύκολα όταν φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 4
Κοσκινίζουμε αλεύρι από πάνω, χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 230°C για 25΄-35΄.
Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου