Σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής θα έχετε συναντήσει τη φράση «λιώστε τη σοκολάτα σε bain-marie». Είσαστε σίγουροι ότι ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε; Ας δούμε πώς θα λιώσετε σωστά τη σοκολάτα σε bain-marie, καθώς και tips για το τι πρέπει να προσέξετε.
1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με λίγο νερό (περίπου το 1/3) και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
2. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει απαλά.
3. Τοποθετήστε από πάνω ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ που να εφαρμόζει καλά, χωρίς να ακουμπά στο νερό.
4. Προσθέστε την ψιλοκομμένη κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ.
5. Ανακατέψτε απαλά με μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως και να αποκτήσει λεία, βελούδινη υφή.
6. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε τη σοκολάτα αμέσως.
Tips – Τι πρέπει να προσέξετε
Ήπια θερμότητα: Αποφύγετε τον έντονο βρασμό. Η σοκολάτα λιώνει καλύτερα με ατμό παρά με δυνατή φωτιά και με αυτό το τρόπο αποφεύγουμε να μας καεί η σοκολάτα.
Σωστή τοποθέτηση: Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό, για να μην καεί η σοκολάτα.
Προετοιμασία: Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα για γρήγορο και ομοιόμορφο λιώσιμο.
Συνεχές ανακάτεμα: Ανακατεύετε απαλά για λεία και γυαλιστερή υφή.
Αποφυγή υγρασίας: Μία μόνο σταγόνα νερού μπορεί να χαλάσει τη σοκολάτα.
Άμεση χρήση: Μόλις λιώσει, χρησιμοποιήστε τη σοκολάτα για να διατηρήσετε την τέλεια υφή.
Extra tip: Η κουβερτούρα ΙΟΝ διατίθεται σε τρεις γεύσεις: Υγείας, Γάλακτος και Λευκή. Διαλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη συνταγή σας!