Λατινική Αμερική-Ιαπωνία- Ελλάδα. Ένα ταξίδι χιλιάδων ναυτικών μιλίων βρίσκει γαστρονομικό σταθμό και απάγκιο σε μια εμβληματική αυλή στο Κεφαλάρι. Εκεί οπού το Cash Restaurant & Bar επανέρχεται δυναμικά με ανανεωμένη αισθητική και μια γαστρονομική ταυτότητα που υπογράφει ο σεφ Θάνος Στασινός.

Το γευστικό τερραίν του Θάνου Στασινού στο Cash

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να γεύεσαι ένα ψάρι ημέρας που το αγκαλιάζουν μια κρεμά μπριάμ κα μία σάλτσα miso, η εκείνα τα gyoza μοσχαριού με κρέμα Κασιώτικης σιτάκας, η ακόμη ακόμη τις τραγάνες γαρίδες τεμπούρα με σάλτσα πρασοσέλινο. Σε αυτό το γοητευτικό γευστικό τερραίν απλώνει την μαεστρία και την γνώση του ο Θάνος Στασινός. Σε έναν κλασικό προορισμό στα βόρειά προάστεια, μια πανέμορφη μαρμάρινη αυλή με αιγαιοπελαγίτικη αύρα χάρις στους καθαρούς τόνους του λευκού και του μπλε, κομψή και μίνιμαλ συνάμα γεμάτη με καταπράσινα φυλλώματα και άνθη να την περιβάλλουν.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού του Cash παίζουν φυσικά οι ωμές συνθέσεις, συνοδευόμενες από έναν επαρκή και όχι μακρόσυρτο κατάλογο sushi, ζεστά ορεκτικά και κύρια πιάτα με έντονες επιρροές από Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία. Εδώ το σεβίτσε σολάρει γευστικά με υποδειγματικές οξύτητες και ειλικρινή αυθεντικότητα, η σαλάτα με ταλιατέλες αγγουριού, βασιλικό καβούρι και πιπεράτο dressing φρεσκάρουν και τσιμπούν πικάντικα τον ουρανίσκο, ενώ οι gyoza που προαναφέραμε με σιτάκα από την Κάσο και σάλτσα από μεξικάνικο achiote (aji Amarillo) αποτυπώνουν τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα της κουζίνας του Θάνου Στασινού.

Πιάτα εντάσεων και αντιθέσεων

Ξεχωριστή αναφορά θα τολμήσω να κάνω σε μια εξαιρετική μπουκιά απαράμιλλων εντάσεων και αντιθέσεων. Τo ζεστό nigiri με καπνιστό χέλι σιγομαγειρεμένα κρεμμύδια σε μια κατεβασμένη σάλτσα στιφάδο, και ιαπωνικό katsuobushi (καπνιστός ζωμός αλλά και νιφάδες παλαμίδας) είναι ένας από τους μικρούς αλλά ουσιαστικούς λόγους να δειπνήσετε είτε στην ατμοσφαιρική αυλή είτε στο στιβαρό και με ρουστίκ χαρακτήρα εσωτερικό σαλόνι.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν φυσικά και οι παγκόσμιου χαρακτήρα δημοφιλείς κρεατοφαγικές επιλογές σαν το αμερικάνικο flap Steak από black angus που έφθασε στα τραπέζι μας συνοδεία από σπαράγγια σχάρας και βουτυράτο πουρέ πατάτας με τρούφα.

Η λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Ξύστρας συνομιλεί ευχάριστα τόσο με τον διεθνή όσο και με τον ελληνικό αμπελώνα. Στα ποτήρια μας για τα πρώτα στάδια του δείπνου κύλησε ένα Pétale de Rose ένα ροζέ φρέσκο και δροσερό, από την Προβηγκία που ταιριάζει άψογα με multi ethnic συνθέσεις.

Cash: Μια εμβληματική αυλή στο Κεφαλάρι

Με την γλυκεία συντροφιά μιας namelaka από σοκολάτα γάλακτος Valrhona Bahibe 46% με παγωτό από Συριανό λουκούμι, χαρούπι και passionfruit τελείωσε μια δροσερή φθινοπωρινή βραδιά στην αυλή του Cash.

Mε ταιριαστούς μουσικούς ήχους, εξωτικές μα και οικίες γευστικές αναφορές, όμορφα κρασιά και καλή παρέα, το Cash Restaurant & Bar ξανασυστήνεται παραμένοντας ένα κομψό και διαχρονικό σημείο συνάντησης που αδημονεί να σας φιλοξενήσει.

Info

Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ 212 1004772

 

Διαβάστε επίσης: 

Acropolis Secret: Μεσογειακή κουζίνα με απίστευτη θέα στον Παρθενώνα