Με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους, μια ζεστή κοτόσουπα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το τραπέζι σας. Απαλή, θρεπτική και γεμάτη γεύση, είναι το πιάτο που σας συντροφεύει σε κάθε αλλαγή εποχής. Είτε την προτιμάτε κλασική με ρύζι είτε πιο δημιουργική με τραχανά ή noodles, η κοτόσουπα μπορεί να γίνει πραγματικά εξαιρετική, αρκεί να γνωρίζετε μερικά βασικά μυστικά.

Ξεκινήστε με τη σωστή συνταγή
Είτε βασίζεστε σε μια παραδοσιακή συνταγή είτε αναζητάτε ιδέες στο διαδίκτυο, φροντίστε να επιλέξετε μία που ξεκινά με ωμό κοτόπουλο και όχι ήδη ψημένο. Επίσης, προτιμήστε συνταγές που δεν απαιτούν συνεχή επίβλεψη στην κατσαρόλα.

Βράστε ολόκληρο το κοτόπουλο
Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το κοτόπουλο και όχι μόνο στήθος ή μπούτια. Έτσι, η γεύση θα είναι πιο πλούσια και ο ζωμός πιο δυνατός. Ένα νωπό κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά είναι ό,τι πρέπει.

Δώστε σημασία στην ποιότητα του κοτόπουλου
Ένα καλής ποιότητας κοτόπουλο, χαρίζει βαθιά γεύση, που κάνει τη σούπα μοναδική.

Μην αφαιρείτε την πέτσα
Αν και συχνά προτείνεται η αφαίρεση της πέτσας για διατροφικούς λόγους, στην κοτόσουπα καλό είναι να την αφήσετε. Περιέχει κολλαγόνο που δίνει στη σούπα υφή και πλούσια γεύση. Αν παρ’ όλα αυτά δεν σας αρέσει, αφαιρέστε τη στο πιάτο σας.

Βράστε πρώτα μόνο το κοτόπουλο
Ξεκινήστε βράζοντας μόνο το κοτόπουλο για να το ξαφρίσετε σωστά. Όταν ο ζωμός καθαρίσει, τότε προσθέστε τα λαχανικά.

Προσθέστε το ρύζι ή άλλα ζυμαρικά, αφού βράσει το κοτόπουλο
Αφού το κοτόπουλο μαγειρευτεί καλά, αφαιρέστε το με τρυπητή κουτάλα και προσθέστε το ρύζι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιδέ, τραχανά ή ακόμη και noodles.

Αν ετοιμάσετε αυγολέμονο, προσθέστε το στο τέλος
Το αυγολέμονο πρέπει να προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να διατηρήσει τη γεύση και τη βελούδινη υφή του.

Δείτε επίσης

Φθινοπωρινή κοτόσουπα με το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε

Από σούπες μέχρι γεμιστά: 24 συνταγές με αυγολέμονο