Clam Spinach Doenjang Soup. Μια συνταγή για παραδοσιακή κορεάτικη σούπα με σπανάκι, μύδια, τόφου και πάστα σόγιας που τονώνει και θρέφει μυαλό και σώμα.

30'
Clam Spinach Doenjang Soup – Σούπα με σπανάκι, μύδια, τόφου και πάστα σόγιας
Υλικά
- 500 γρ. μύδια (ή μικρά οστρακοειδή, καθαρισμένα)
- 2 φλ. φρέσκο σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 4 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. doenjang (κορεάτικη πάστα σόγιας)
- 1 κ.γ. σάλτσα ψαριού (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- Φρέσκο τσίλι (προαιρετικά)
- 150gr τόφου (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να ανοίξουν.
Βήμα 2
Διαλύουμε το doenjang σε λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ψαριού και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το σπανάκι στο τέλος και το τόφου κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε όσο είναι καυτό, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και, αν θέλουμε, συμπληρώνουμε με φρέσκο τσίλι.