Korean,Food,Soybean,And,Spinach,Paste,Stew,,Doenjang,Guk,,Miso
clock icon
30'

Clam Spinach Doenjang Soup – Σούπα με σπανάκι, μύδια, τόφου και πάστα σόγιας

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. μύδια (ή μικρά οστρακοειδή, καθαρισμένα)
  • 2 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. doenjang (κορεάτικη πάστα σόγιας)
  • 1 κ.γ. σάλτσα ψαριού (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • Φρέσκο τσίλι (προαιρετικά)
  • 150gr τόφου (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Clam Spinach Doenjang Soup. Μια συνταγή για παραδοσιακή κορεάτικη σούπα με σπανάκι, μύδια, τόφου και πάστα σόγιας που τονώνει και θρέφει μυαλό και σώμα.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να ανοίξουν.

Διαλύουμε το doenjang σε λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ψαριού και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το σπανάκι στο τέλος και το τόφου κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε όσο είναι καυτό, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και, αν θέλουμε, συμπληρώνουμε με φρέσκο τσίλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να ανοίξουν.

Βήμα 2

Διαλύουμε το doenjang σε λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ψαριού και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σπανάκι στο τέλος και το τόφου κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε όσο είναι καυτό, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και, αν θέλουμε, συμπληρώνουμε με φρέσκο τσίλι.